{ "title": "Arnavut Trileçe Tatlısı", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Arnavut-Trilece-Tatlisi-73.jpg", "date": "23.01.2024 06:54:36", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "
Arnavut trileçe tatlısı, Bir çoğumuz yeni tatlar, yeni lezzetler tatmayı veya hazırlamayı çok severiz. Gerek misafirlerimize gerekse sevdiklerimize her zaman mükemmel olanı ikram etmeyi isteriz. Bu nedenle de her zaman yeni lezzetler arayışına gireriz. Belki de bir çoğumuzun daha önce hiç tatmamış olduğu Arnavut trileçe tatlısı yeni lezzetler tatmak isteyenler için iyi bir alternatiftir.

Arnavut trileçe tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Karameli için
Arnavut trileçe tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şekeri ilave ediyoruz. Yumurta ve toz şeker köpük, köpük oluncaya kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ekleyip karıştırdığımız hamura un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Ardından iyice çırptığımız hamuru tercih ettiğimiz ve yağladığımız bir fırın tepsisinin içerisinedöküyoruz. Daha sonra 10 dakika önceden ısıtmaya başladığınız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek fırında pişerken biz de zamandan kazanmak için bir yandan şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için derin bir kesenin içerisine toz şeker ve sütü koyup iyice çırpıyoruz. Ardından kremayı ağır ağır ilave edip iyice köpük, köpük olunca şerbetin iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kek ılıyınca keki dilimleyip hazırladığımız soğuk şerbeti kekin üzerine gezdiriyoruz. Şerbetini tamamen çekinceye kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra karameli hazırlıyoruz. Karamel için toz şekeri tavaya alıp şekeri yakmadan dikkatli bir şekilde iyice karamelize oluncaya kadar karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra tereyağı ve kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Şerbeti tamamen çeken kekin üzerine ılıyan karameli gezdirip buz dolabında 4 saat bekletiyoruz. Daha sonra bir fincan kahve eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }