{ "title": "Çilekli Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Cilekli-Trilece-15.png", "date": "19.01.2024 23:35:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Çilekli trileçe, çoğu kişinin bildiği, severek yediği Balkan tatlılarından en meşhurudur. Trileçe tatlısına çilekli sos hazırlayarak onu daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Üstelik oldukça da hafif oluyor. Özellikle Ramazan geldiğinde, yaz aylarına misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetiyle tatlı zevkinizi en iyi şekilde gideriyor. Üstelik bu trileçe tarifinde klasik tarifte olduğu gibi karamel kullanmadığımız için daha midevi ve hafif oluyor. Malzemelerimiz hazır artık beklemeden çilekli trileçe yapımına geçebiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Çilekli trileçe için gerekli malzemeler
Süt şerbeti malzemeleri
Çilek sosu malzemeleri
Çilekli trileçe nasıl yapılır?

İlk olarak toz şekerle yumurtaları mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bunun içine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kıvamı kek hamuru gibi olacak. Daha sonra uygun boyda bir borcamı yağlayın ve karışımı içine dökün. Hafifçe borcamı sallayarak kek hamurunun yayılmasını sağlayın. Bunu önceden 175 derecede ısıttığınız fırının içinde pişirin. Aynı kek pişirir gibi yaklaşık 15 dakikada pişecektir.

Bu arada süt şerbeti hazırlamak için sütü, süt kremasını ve toz şekeri soğuk halde çırpın. Bunu buzdolabına koyarak bekletin. Şimdi toz şekerle çilekleri püre kıvamına gelinceye kadar ezin. Bunu blenderde bile yapabilirsiniz. Daha sonra tencerenin içine koyarak kaynatmaya başlayın. Karışım kaynayınca içine nişastasını eriterek koyun. Bunu hızlı bir şekilde yaparak topaklanmasına engel olun. Sadece birkaç dakika daha ocakta tutarak pişirdikten sonra, çilek sosunu soğumaya bırakın.

Bu arada fırındaki kek pişmiş olur. Borcamın içindeki kek ılındıktan sonra bunu başka bir tepsinin içerisine ters olarak çevirin. Alta yağlı kâğıt serdiyseniz bunu daha kolay yapabilirsiniz. Kekin üst kısmı üste gelmiş olmalı. Bunu yapmamızın amacı süt şerbetini daha iyi çekeceği içindir. Daha sonra ılık kekin üzerine süt şerbetini gezdirebilirsiniz. İyice şerbeti çeken kekin üzerine çilek sosunu da koyarak bir gece kadar buzdolabından dinlendirin. Daha sonra çilekli trileçe dilimleyerek servis edilecek hale gelecektir. Üzerini tercihinize göre ezilmiş ceviz içi, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ezmesi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }