{ "title": "Frambuazlı Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Frambuazli-Trilece-35.jpg", "date": "20.01.2024 17:05:21", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Frambuazlı Trileçe; Trileçe bir Arnavut tatlısıdır. Sütlü tatlılar içerisinde yer alır. Bu yüzden diyette tercih edilebilir. Diyette 1 bardak süt ve porsiyon meyve yerine tercih edilir. Fakat bu değişikliği devamlı yapmak diyet için tercih edilen bir durum değildir.

Trileçe tatlısının limonlu, karamelli, frambuazlı ve çikolatalı trileçe gibi çeşitleri bulunur.

Frambuazlı Trileçe İçin malzemeleri
Frambuazlı Trileçe Şerbeti İçin malzemeleri
Frambuzalı Trileçe Sosu İçin malzemeleri
Frambuazlı Trileçe Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurtanın sarısı mikser yardımı ile çırpılır. Yumurtaların akını ise başka bir kâsede üzerine şekeri ilave ettikten sonra katı kıvama gelene kadar karıştırılır. Ardında mikserle çırpılmış olsan yumurtanın sarısını da ilave edilir, tekrar çırpılır. İçerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra bu karışım fırın kabına dökülür. Daha önceden ısıtılmış olan 175 derece olan fırında pişirilir. Fırından çıkmasının ardından ılımaya bırakılır.

Trileçe için şerbet hazırlanmaya başlanır. Tüm şerbet için gerekli olan malzemeler tencere içerisine eklenir ve tencere ocağa alınır. Karışım kaynamadan ocaktan alınmalıdır. Pişirildikten sonra ılımaya bırakılır. Daha sonra ılınmış olan trileçe keki dilimler halinde kesilir. Kepçe yardımı ile şerbet, kekin üzerine gezdirilir ve kekin şerbeti çekmesi beklenir. Bu biçimde buzdolabında yaklaşık olarak 2-3 saat bekletilir. Tatlı buzdolabında iken sosu hazırlanır.

Frambuazlı Trileçe Sosu Nasıl Yapılır?

Frambuazlar ayıklandıktan sonra derin olan bir tencereye koyulur. Üstüne 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta eklenir. Bu karışım ocağa alınır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve koyulaşıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Koyulaştığı zaman ocak tamamen kapatılır, sos hazır olur. Buzdolabında hazır olan tatlıyı servis etmeden önce üzerine sosu gezdirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }