{ "title": "Hazır Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Hazir-Trilece-99.jpg", "date": "19.01.2024 21:54:06", "author": "İrem Buyukyilmaz Alkin", "article": [ { "article": "
Hazır Trileçe; Mutfak işi kimi hanımların elinin tersiyle bile yapabileceği bir işken kimi hanımların alışık olmadığından kaynaklı korkulu rüya halini alabilir. Yeni evliler, çalışan hanımlar için zordur mutfak işi; ani gelen misafir iki ayağını bir pabuca sokar insanın. İşte böyle anlar vardır ki insan hazır yiyeceklere ihtiyaç duyar. İki lafın belini kırmak değil midir olay? Gönül neler yapmak ister elbet yeter ki yapabilsin insan ama olmuyorsa ne yapsın; yapabilen elinden yapamayan gönülden diyelim biz de avunarak J Yapan yapmış, her şeyin hazırı da var Rabbim yapandan da yaptırandan da razı olsun. Tabi ki emeği kenara atmayalım sağlık açısından da hiçbir şey ev yapımı gibi olmaz vardır ya istisnai durumlar sonra zaten alışır el gönül razı gelmez hazır olana; insanın bir de çocuğu varsa yakıştıramaz hazır katkılı yiyecekleri. İşte analık, hanımlık vasfına nail olana kadar ani misafir mi geldi, yavrun okuldan mı geldi, acil tatlı ihtiyacı mı doğdu? Bunun için eşsiz lezzet çeşitlerinden hazır trileçe tercih edilebilir doğrusu. Hazır trileçe hem leziz hem pratik hem göze hem damağa hitap eden eşsiz lezzetlerdendir.

Hazır Trileçe İçin Malzemeleri
Hazır Trileçe Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 yumurta akı krema halini alıncaya kadar çırpılır sonra yumurta sarıları yavaşça eklenerek mikser yardımıyla karıştırılır. Hazır trileçe paketindeki unlu karışım eklenerek kıvam oluşması sağlanır. Kullanılacak tepsi veya borcam katı yağ ile yağlanır. Hazırlanan karışım bu kaba dökülerek önceden ısıtılmış fırında 160 – 170 derecelik ısıyla yaklaşık 20 – 25 dakika gözlemlenip kontrol edilerek pişirilir. Başka bir kapta, hazır trileçe paketinden çıkan ıslatma sosu, süt ve krema birleştirilerek iyice çırpılır. Hazır trileçe keki fırından çıkarılıp 5 – 10 dakika bekletilir hamurlaşması önlenen hazır trileçe sosu iyice her yerine nüfus ettirmek için dilimlenir böylelikle servisi de kolay olur; hazırlanan hazır ıslatma sosu dilimlenen hazır trileçe üzerine gezdirilerek eşit miktarda dökülür. Üzerine hazır ıslatma sosu da dökülen hazır trileçe iyice soğuduktan sonra 2 – 3 saat dinlendirilmek üzere buzdolabına koyulur. Hazır paketteki sos da hazırlanarak soğutulan hazır trileçenin üzerine eklenir; sos için alternatif çok olduğundan damak lezzetinize göre seçmek size aittir. İşlemi kısa sürede tamamlanan hazır trileçe süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }