{ "title": "Karamelli Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Karamelli-Trilece-25.jpg", "date": "20.01.2024 23:07:31", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "
Karamelli Trileçe; Karameli sevenler için muhteşem bir lezzet olan trileçe mutlaka yenmesi gereken bir lezzet. Trileçe sütlü çok hafif bir iki dilimle kanaat etmeyeceğiniz hafif bir tatlıdır. Hazır olarak alabileceğiniz trileçe tatlısını kendinizde evde yapabilirsiniz. Trileçe tatlısı balkanlarda çok meşhur olmasına rağmen bizim ülkemizde son yıllarda sofraların vazgeçilmez tatlısı olmuştur. Karamel kokusu ve kekin üzerindeki pürüzsüz görünümü ile yemeye doyamayacaksınız.

Kramelli Trileçe Tatlısı İçin malzemeleri
Şerbeti İçin malzemeleri
Üzeri İçin malzemeleri
Kramelli Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurtaları kırmak gerekiyor. Bu tür tatlı yapımında püf nokta yumurtaların kırılması ve iyice mikserle köpürene kadar çırpılmasıdır. Bir kap içerisine yumurtaları kırarak mikser yardımıyla köpürüp beyaz olana kadar çırpılır. Daha sonra toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra unumuzu katıyoruz ve bir spatula ile mikser kullanmadan alt üst ederek hamur söndürmeden karıştırılır. Hamurun kıvamı tahin gibi akıcı olacaktır. Büyük borcamı katı yağ ile etrafına kadar parmağınızla yağlayınız. Fırın kâğıdı kullanmanız yanlış olacaktır, çünkü kekin üzerine süt ilave etmemiz gerekmektedir. Yağlanmış borcama her yerine eşit gelecek şekilde hamuru dökmeniz gerekmektedir. Önceden ısıtmış olduğunuz fırının orta rafına kekimizi yerleştiriniz. Kek pişene kadar biz şerbetini hazırlayalım.

Karamel yapımı: Bir tencereye şekeri koyarak ocağı kısık ateşe ayarlayınız. Sürekli karıştırılarak yapmamız gereken şeker eriyerek rengi koyulaşacak ve sulanmaya başlayacaktır. Rengi istediğimiz karamel rengini alınca 1 su bardağı su ekleyerek kıvamını alması için karıştırmaya devam edilmesi gerekmektedir. Kaynayınca altını kapatın.

Şerbetin Nasıl Yapılır?

Bir tencereye sütü koyup kaynamaya bırakmadan önce 1 su bardağı şekeri ilave ederek ocağa koymanız gerekiyor. Isınan sütün içerisine kremayı ekleyerek kıvam alması için karıştırmanız gerekmektedir. Kremayı soğuması için serin bir yere almanız gerekmektedir. Karamelli trileçenin şerbetinin ve karamelin soğuk olması gerekmektedir. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan batırarak bakabilirsiniz Batırdığınız kekin hamuru kürdana yapışmıyor ise kek pişmiş demektir. Kekide soğuttuktan sonra kekimizi yaklaşık 20 dilimler halinde kesiyoruz. Sütlü şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde boca ediyoruz. Daha sonra krem şantiyi spatula ile kekin her yerine yayıyoruz ve üzerine karamel sosumuzu döküp şekil veriyoruz.
" } ] }