{ "title": "Kenton Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Kenton-Trilece-89.jpg", "date": "19.01.2024 16:35:57", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kenton trileçe, Balkan tatlısı veya Arnavut tatlısı olarak da bilinmekte olan trileçe; Arnavutluk bölgesine ait bir sütlü tatlı olduğu söylenmektedir. Son zamanlarda oldukça popüler olan tirileçe, üç sütlü anlamına gelmektedir. Çünkü; trileçenin orjinali keçi, inek ve manda sütü ile hazırlanmaktadır. Adının da buradan geldiği söylentiler arasındadır. Dünya mutfaklarının vazgeçilmez tatlı türlerinden biri haline gelen tirileçe, severek tüketilmektedir. Süt ve karamelin birleşerek ortaya çıkardığı o muhteşem uyum; ağızlarda hafif ve lezzetli bir tat bırakan trileçe tatlısını meydana getirmektedir. Birçok restoran, cafe ve pastanede sıklıkla yapılmakta olan tirileçe tatlısını evde de yapabilmek elbette mümkündür. Ancak çoğumuz kıvamı tam olarak tutturmakta zorlanabilmekteyiz ya da yoğun iş temposu arasında oturup da tirleçe tatlısı hazırlayabilmek ne yazık ki mümkün olmayabiliyor. İşte tam da bu noktada Kenton imdadımıza yetişiyor. Pek çok hamur işi gibi trileçeyi de kolay ve az zahmetle hazırlayabilmemize imkân sağlayan Kenton; Kenton trileçe adında marketlerdeki raflarda yerini çoktan almış kaliteli bir markadır.

\"Kenton trileçe\" kutusunun içerisinde ihtiyacınız olan; kek karışımı tozu, karamel sosu ve ıslatma sosu yer almaktadır. Yapmanız gereken sadece birkaç malzeme daha ilave edip pişirmek. Zaten yapımı için izleyeceğiniz yol, ayrıntılı bir biçimde paketin arkasında belirtilmektdir. Ani tatlı krizlerinde ya da zamansız misafir gelişlerinde evde rahatlıkla yapabilmeniz için hazırlanmış olan Kenton trileçeyi denemenizi tavsiye ederim. Çok pratik ve oldukça lezzetli bir hazır tatlı. Özellikle yaklaşan ramazan ayında, iftar sofralarınızı Kenton trileçe ile şenlendirebilirsiniz.

Kenton trileçe malzemeler
Kenton trileçe nasıl yapılır?

Öncelikle Kenton trileçe paketinin içerisinden çıkan kek tozunu, 3 adet yumurta ile çırpıyoruz. Önce düşük, daha sonra yüksek seviyede mikserle birkaç dakika çırpınız. Uygun kıvama gelen kek karışımını, tabanı yağlanmış fırın borcamına dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat (Üzeri kızarana kadar) pişiriniz. Pişikten sonra soğuması için bir kenara bırakınız.

Kekiniz soğurken siz de bu sırada ıslatma sosunu hazırlayınız. Bunun için, yine Kenton trileçe paketinden çıkardığınız ıslatma sosunu yarım litre süt ile, çözününceye kadar iyi bir şekilde karıştırınız. Kıvam alan ıslatma sosunu soğuyan kekinizin üzerine gezdiriniz. Sosunu daha iyi çekebilmesi için, dilerseniz kekin birkaç yerini çatal yardımı ile delebilirsiniz. Sosu tam olarak çekene kadar bekletip buzdolabında soğumasını sağlayınız. Çünkü son olarak üzerine gezdireceğiniz karamel sosu için, kekinizin soğuk olması daha iyi olacaktır.

Islatılan Kenton trileçe keki soğuya dursun gelin biz de karamel sosunu hazırlayalım. Pakette tek başına kalan karamel sos karışımını 1 su bardağı su ile beraber, cezve veya benzeri bir kabın içerisine koyup ocağa alınız. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırınız. Kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız. Ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını engelleyiniz. Oda sıcaklığı ısısına gelecek kadar soğutunuz. Daha sonra buzdolabında beklettiğiniz Kenton trileçe kekinizin üzerine karamel sosunuzu güzelce yayınız. Son olarak tekrar buzdolabına koyup en az 1 saat beklettikten sonra, servise sunmak için Kenton trileçenizi dilimleyiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }