{ "title": "Kevserin Mutfağı Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Kevserin-Mutfagi-Trilece-72.jpg", "date": "21.01.2024 13:53:20", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kevserin mutfağı trileçe, yapımı oldukça kolaydır. Son yıllarda severek yenilen bu tatlı özellikle Ramazan sofraları için çok idealdir. Kekle yapılmış olsa da tok karnına yenilebilen oldukça hafif bir lezzet olan trileçe bir Boşnak tatlısıdır. Orijinal olarak yapılan trileçenin içinde üç çeşit süt kullanılır. Trileçe daha çok manda sütü kullanılarak yapılsa da inek sütüyle de gayet lezzetli olur. Bu tatlının yapımı birkaç aşamadan oluşsa da sizi korkutmasın Özellikle keki hazırlarken dikkat etmek gerekir. Keki güzel olan bir trileçe lezzetli olacaktır. Trileçeyi karamel sos yerine çilekli sos, frambuazlı sos kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Kevserin mutfağı trileçe yapımı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Karameli için
Kevserin mutfağı trileçe Nasıl Yapılır?

Trileçenin yapımına en önemli kısım olan kekten başlamak gerekir. Bunun için yumurtanın beyazlarıyla sarısı ayırın. Beyaz kısmında bir parça bile sarı olmaması çok önemlidir. Yumurtanın beyazını şeker ve tuz da katarak mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Daha sonra sarısını da ayrı kapta çırparak diğer karışımla birleştirin. Tekrar çırpmaya devam edin. Bu karışıma un, kabartma tozu ve b-vanilyayı da ilave ederek spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden hafif karıştırın. Yaklaşık 22 cm genişliğindeki bir borcamı tereyağıyla iyice yağlayın. Kek harcını içerisine boşaltın. Daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.

Pişen kek soğuduktan sonra bir kâsenin içine soğuk sütü ve süt tozunu köpürene kadar karıştırın. Daha sonra kremayı da ilave ederek yaklaşık 2 dakika daha çırpın. Şerbeti pişirmeden kullanmak gerekir. Şerbeti soğuyan kekin üzerine gezdirin. Köpüklerini üzerinden alarak atın. Daha sonra birkaç saat boyunca dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Trileçenin karameli için şekeri ve tereyağını bir tencereye alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Rengi karamel olup sıvı hale gelince üzerine süt ve kremayı ekleyip hızla karıştırın. Koyu bir kıvam hale gelene kadar karameli pişirin. Daha sonra ocaktan indirin. Şerbetini çeken trileçenin üzerine karameli her yere eşit olacak şekilde gezdirin. Tekrar buzdolabına alarak dinlendirin. Bir gün bekleterek ya da birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.

" } ] }