{ "title": "Kremasız Trileçe Tarifi", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Kremasiz-Trilece-Tarifi-85.jpg", "date": "19.01.2024 03:05:51", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kremasız trileçe tarifi, zor gibi görünen bir tarif olsa da hazırlanışında bazı püf noktalara dikkat edildiğinde sonuç mükemmel olabilir. Trileçe tariflerinde sosu ve karameli için genelde krema kullanılır. Ancak biz sizin için bugün kremasız trileçe tarifi hazırlayacağız. Krema kalori bakımından oldukça yoğun bir içeriğe sahiptir. Tatlıyı kremasız hazırladığınızda kalori değerini düşürebilirsiniz. Özellikle diyet yapan kişiler trileçe tarifini kremasız hazırlayıp tüketirse diyete daha uygun hazırlamış olur. Trileçe sütlü bir tatlı olduğu için diyetlerde bir porsiyon meyve yerine her gün olmamak şartıyla tüketilebilir.

Kremasız trileçe tarifi için malzemeler

Keki için
Sosu için
Karameli için
Kremasız trileçe tarifi nasıl yapılır?

Kremasız trileçe tarifi için öncelikle tatlının keki hazırlanır. Çukur bir kabın içine yumurtalar beyazından ayrılarak eklenir. Bunun için iki tane çukur kap kullanılmalıdır. Yumurta sarısının olduğu kabın içine toz şekerin yarısı, beyazın olduğu kaba ise toz şekerin diğer yarısı eklenir. Her iki kaptaki yumurtalar şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. Her iki kaptaki köpüren yumurtalar bir kabın içinde buluşturulur. Üzerine elenmiş un, vanilin ve kabartma tozu ilave edilir. Malzemeler tahta bir kaşık yardımıyla aynı yönde yumurtalar sönmeden karıştırılmaya devam edilir. Fırın tepsisi iyice yağlandıktan sonra kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülür. Fırın önceden 160 derecede ısıtılarak kek hamuru ısınmış fırına verilir. Ortalama olarak 50 dakika fırınlandıktan sonra kürdan testi yapılarak kek fırından alınır. Kek soğuması için oda sıcaklığında bekletilir. Soğuyan kekin üzerine sosu iyice içine alması için kürdanla delikler açılır. Soğuyan kek kare dilimler şeklinde kesilir.

Sosu için vanilin, süt ve toz şeker ufak bir tencereye alınarak kaynatılır. Sos soğuduktan sonra dilimlenen kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Burada malzemeler tercihe göre azaltılıp çoğaltılabilir.

Karamel sosu için toz şeker uygun bir tava içine alınarak eritilir. Şekerin yanmaması için ara ara karıştırılması gerekir. Toz şeker karamel rengi aldıktan sonra üzerine sıcak su eklenip karıştırılır ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Son olarak vanilya eklenip karıştırılır. Hazır hale gelen karamel sos kekin üzerine dökülür. Kekin üzeri strechle kapatılarak en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilerek servise sunulur. Kremasız trileçe tarifi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }