{ "title": "Limonlu Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Limonlu-Trilece-86.png", "date": "20.01.2024 04:37:43", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Limonlu Trileçe; Trileçe bir süt tatlısı olup oldukça lezzetlidir. Yapılan sosu ve kreması da hep süt içerikleri. Zaten yerken de süt tadının ön planda olduğunu görürsünüz. Yalnız trileçenin asıl tarifi yapılırken inek sütü, manda sütü ve de keçi sütü karıştırılarak yapılır. Ancak günümüzde manda sütünün temin edilmesi bir hayli zor olduğundan biz tercih olarak tamamen inek sütü kullandık. Tabi sizler bulabilirseniz eklersiniz manda sütünü. Şimdi dilerseniz bu eğlenceli tarifimi sizlerle paylaşmaya başlayayım. Hepinize kolay gelsin.

Limonlu Trileçe Malzemeleri

Kek için malzemeler
Şerbeti için
Beyaz sosu için
Limonlu sosu için
Limonu Trileçe Nasıl Yapılır?

Kek yapımı; Öncelikle yumurtaları kırıp sarısı ile beyazını birbirinden ayırıyoruz. Ardından beyazın içine şekeri ekleyip mikser ile iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Bu karışıma daha sonra ayırdığımız yumurta sarılarını teker teker ekleyip tahta ıspatulayla karıştırmaya devam ediyoruz ve yağımızı ilave ediyoruz. Sonrasında sırasıyla un, vanilya ve kabartma tozunu da harcımıza ekleyip karıştırıyoruz. Kek kalıbımızın altına yağlı kâğıt serip üzerine harcı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında ortalama 35 dk pişmeye bırakıyoruz. Kekimiz piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra üzerine bir kürdan ile delikler açıyoruz.

Şerbet hazırlama; 5 su bardağı sütümüzü ocakta biraz ısıtalım çünkü ılık olması gerekiyor. Ardından yarım paket krem şantiyi içine boşaltıp karıştıralım ve soğumuş olan kekimizin üzerine güzelce dökelim.

Beyaz sosumuz için; 1 bardak süt ile krem şantiyi hazırlayalım. Katılaşıp kendini tutunca kremayı ekleyelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız bu beyaz sosu da kekin üzerine dökelim ve iyice yayalım. Dinlenmesi için bu aşamaya kadar yapmış olduğumuz trileçe pastamızı buzdolabına kaldıralım.
Limonlu sos için öncelikle rendenin ince yeriyle 2 limonun kabuklarını rendeleyelim. Daha sonra içerisine şekeri ve yumurtanın sarısını ekleyip güzelce karıştıralım. Sıkmış olduğumuz 1 bardak limon suyunu da ekleyelim. Hemen ardından vanilya ve nişastayı da ekleyip karıştırma işlemine devam edelim. Son olarak 1 bardak suyu da ekleyip ocağa alalım ve devamlı karıştırma işlemini yapalım. Kıvamını alınca tereyağını koyup 3 dakika kadar kaynamasını sağlayalım. Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bekletelim. Sosumuz soğuyunca dolapta bekleyen limonlu trileçeyi çıkaralım ve en üstüne döküp ardından yine dolapta dinlendirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }