{ "title": "Muhallebili Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Muhallebili-Trilece-34.jpg", "date": "21.01.2024 00:42:57", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Muhallebili Triliçe, triliçe günümüzde sık olarak tüketilen ve herkes tarafından çok sevilen bir tatlı haline gelmiştir. Özellikle Boşnak tatlısı ya da Balkan tatlısı olarak bilinen muhallebili triliçe üzerindeki karamel sosu ile gerçekten mükemmel bir lezzet oluyor.

Muhallebili Triliçe İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Muhallebili Triliçe Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için çırpma kabının içine yumurta ve toz şekeri ilave ederek rengi iyice açılıncaya kadar mikserle çırpalım. Bu arada sıvı yağı içine yavaş bir şekilde ilave ederek çırpma işlemine devam edelim. Daha sonra sırası ile irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpalım. Ardından hazırlamış olduğumuz triliçe kekini fırın kabını yağladıktan sonra içine dökelim. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 30 ile 35 dakika arasında pişirelim. Bu arada şerbetini hazırlamak için geniş bir kâsenin içerisine süt, krema, toz şeker ve süt tozunu ilave ederek köpürüne kadar iyice çırpalım. Daha sonra buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için bırakalım. Triliçenin keki piştikten sonra fırından çıkaralım ve ılıdıktan sonra üzerine kürdan ile küçük delikler açın ve dilimleyin. Buzdolabına kaldırdığımız şerbeti çıkaralım ve dilimlenen kekin üzerine dökerek çekmesi için 1-2 saat buzdolabına kaldıralım. Servis yapmadan önce teflon tavada toz şekeri karamelize ettikten sonra tereyağını ilave edelim. Karamelize hazır olduktan sonra triliçenin üzerine eşit şekilde yayalım. Muhallebili triliçe 15 dakika dinlendikten sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }