{ "title": "Pratik Trileçe", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Pratik-Trilece-71.jpg", "date": "20.01.2024 10:40:06", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Pratik trileçe, bu tatlı oldukça sevilen tatlı tariflerinden biridir. Anayurdu Arnavut olarak bilinen bir tatlıdır. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da emeklerinize değecek lezzette bir tatlı tarifidir. Çok sevilen bu tatlı artık çok da göz önünde olan bir tatlıdır. Artık her lokanta cafe tarzı yerlerin menüsünde yer alan bir tatlı haline gelmiş ve yoğun bir talep görmeye başlamıştır. Trileçe tatlısını sizde evinizde kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli tatlı yapımına bakalım.

Pratik trileçe için gerekli malzemeler
Şerbetinin yapımı için
Karamel sosu için
Pratik trileçe yapımı, yumurtaların sarı ve beyaz kısımları birbirinden ayrılır. Sarılar bir kenara alınır. Beyazlarına şekeri ekleyip yüksek devirde, şeker iyice eriyene kadar iyice çırpılır. Yumurta sarılarını ekleyerek takar çırpılarak sıvıyağ, elenmiş un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek, karışımı, bu sefer bir spatula yardımıyla karıştırın. Büyük bir borcamı hafifçe yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık kırk dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Kek pişerken şerbetini hazırlayın. Sütün içine kremayı ve şekeri ekleyerek, köpürene kadar mikserin yüksek devrinde iyice çırpın. Pişen keki kontrol edin ve sıcaklığı çıkana kadar bekletin. Ardından kürdanla her tarafına delikler açın ki şerbetini iyice içine çeksin. Sonra kek sıcakken soğuk şerbeti üzerine yayarak dökün. Bir süre dinlendirilir ve ardından karamel sos hazırlanır. Karamel sos için, şekeri mümkünse derin bir tencereye alarak, yüksek ateşte, tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Rengi kararınca tereyağını ve sonra kremayı ekleyerek sürekli karıştırın. İyice karışınca altını kapatın ve tekrar karıştırmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın ve kekin üzerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir ve ardından dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }