{ "title": "Trileçe Çeşitleri", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Cesitleri-55.jpg", "date": "21.01.2024 21:16:25", "author": "İrem Buyukyilmaz Alkin", "article": [ { "article": "
Trileçe Çeşitleri; Son dönemlerin gözdesi Balkanlar'dan Türk mutfağına hızlı bir geçiş yapan damağımıza çok hoş gelen mutfağımızın en meşhur en fiyakalı tatlılarından biri olan Trileçe'nin müdavimleri gün geçtikçe artıp çoğalmakta. Trileçe artık Türk mutfaklarını da süslemekte ve vazgeçilmez lezzetler arasına yer almaktadır. Trileçe 3'lü bir karışımı ifade eder. Bunlar koyun sütü, inek sütü ve keçi sütüdür. Bu 3 sütün tatlının yapımında birleştirilerek kullanılması tatlıya “Trileçe” denmesini sağlamıştır. 3 süt türünü ayrı ayrı bulmamız çok güç olsa da elimizde olan nimetlerle süt ve kremamızla Trileçe yapmak niyetine girip bu eşsiz lezzeti bulabiliriz. Kek kıvamına ve püf noktalarına dikkat edildiği takdirde Trileçe tatlısının güzelliğinin tutturulması çok kolaydır. Ufak bir ön bilgi sonucunda şimdi kolay püf noktalarıyla Trileçe tatlısının çeşitlerini sıralayabilir ve yapımında yardımcı olacak öğeleri tanımlayabiliriz.

Trileçe Tatlısının Çeşitleri
Triliçe Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Sosu için
Karamelli için
Trileçe Tatlısı' Nasıl Yapılır?

Kekin yapılışı; İlk olarak yumurtaların beyazı yarım su bardağı şeker ile sarısı diğer yarım su bardağı şeker ile ayrı kaplarda çırpılır; daha sonra bir kapta birleştirilir. Un, kabartma tozu ve vanilya ince ince elenerek yumurta ve şeker karışımına saat yönünde çırpılarak yavaşça kabarıklığı çökmeden eklenir. Oluşturulan kıvam 160 derecede ısıtılmış fırında 40 ila 50 dakika civarında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Ilıyınca buzdolabında soğutulabilir. Kek soğuyunca eklenecek kremanın daha iyi sinişmesi için üzerine delikler açılır ve tercihe göre kare kesilir.

Sosun yapılışı; Krema, süt ve şeker çırpılır, kaynatılır ve soğutulur. Soğuyan sos, kekin üzerine dökülür. Tercihe göre sosun şeker ve süt miktarı değişkenlik gösterebilir.

Karamelin yapılışı; Şeker, bir kapta ocakta eritilir, eriyince üzerine su dökülüp kıvam oluşana dek pişirilir. Kullanılacağı zaman soğuk olmalıdır. Soğuk olan kıvamlı karışıma vanilya ekleyip kek üzerine yani sosun üzerine gelecek şekilde dökülür.

Afiyet Olsun.
" } ] }