{ "title": "Trileçe Frambuazlı", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Frambuazli-27.jpg", "date": "19.01.2024 02:07:33", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Trileçe frambuazlı tatlının yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Aynı zamanda sütlü tatlı olduğu için oldukça hafif bir tatlıdır. Çocuklarınızın büyük bir iştahla ve severek yiyebileceği çok özel bir tatlıdır. Trileçe tatlısı frambuazın dışında karamelli ve çikolatalı olarak da yapılmaktadır. Şimdi trileçe frambuazlı tatlısının malzemelerine bir göz atalım.

Trileçe frambuazlı için gerekli malzemeler

Kek için
Şerbeti için
Sosu için
Trileçe frambuazlı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbetini hazırlayarak trileçe yapımına başlayabiliriz. Bir tencere içerisine süttozu, süt, krema ve şekeri ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra ocak üzerinde, orta ateşte sürekli karıştırarak, süttozu eriyene kadar sütü ısıtıyoruz. Ilık bir sıcaklık şerbeti için yeterli olacaktır. Ilık bir sıcaklık elde edene kadar sürekli karıştırın ve daha sonra ocaktan alarak bir kenarda dinlenmeye bırakın.

Hemen arkasından trileçe kekini hazırlamaya başlayalım. Yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırın. Sarısını ayrı bir kapta güzelce çırpın. Yumurta beyazlarını ise derin bir kaba alın ve üzerine şekeri ilave edin. Bir mikser yardımı ile köpük, köpük olacak şekilde iyice çırpın. Daha sonra diğer tarafta yumurta sarılarını ayırdığımız ve karıştırdığımız malzemeyi azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Güzelce çırptıktan ve kıvam elde ettikten sonra un, vanilya ve kabartma tozunu karışımın içerisine ilave ettikten sonra tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığımız bu kek karışımını büyük kare bir borcam kalıbına dökün ve üzerini spatula yardımı ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kek piştikten sonra keki alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra keki dilimler halinde kesin. Ilık kek üzerine hazırladığımız trileçe şerbetini üzerine yavaş yavaş her yerine eşit miktarlarda dökün. Kekin şerbeti çekmesi için 2-3 saat süre buzdolabında bekletin.

Buzdolabında bekletilen trileçe tatlısının sosunu hazırlamak için frambuaz sosu veya frambuaz jölesini bir kaba aldıktan sonra üzerine bir miktar su döküp belli bir kıvama gelinceye kadar karıştırın ve kekin üzerine eşit miktarda iyice yayın. Bu sosun donması için 1-2 saat daha buzdolabında bekletin. Trileçe frambuazlı tatlıyı buzdolabından çıkarttıktan sonra servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }