{ "title": "Trileçe Karameli", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Karameli-75.jpg", "date": "19.01.2024 21:37:49", "author": "İrem Buyukyilmaz Alkin", "article": [ { "article": "
Trileçe karameli; Trileçe tatlısı Balkanlardan ülkemize giren aslında 3 tür sütten yapılan çok hafif ve lezzetli bir Arnavut tatlısıdır. Hafif ve lezzetli olmasının yanı sıra soğuk servis ediliyor olması da tercih edilebilirliğini arttırmaktadır. Trileçe çeşitli soslarla birçok mekânda servis edilmesinin yanı sıra ev ortamında da çok pratik yöntemler ve püf noktalarıyla hazırlanabilir. Trileçede 3 sütü oluşturan manda, koyun ve keçi sütünü bulmak çok zor olduğu için süt ve kremayla en güzel trileçeyi yapmaya çalışacağız. Trileçe üzerinde tercihe göre birçok sos kullanılır ancak en çok tercih edilenlerden biri leziz Trileçe Karamelidir.

Karamelli trileçe yapımı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Trileçe karameli için gerekli malzemeler
Tepsi ya da borcamı yağlamak için katı yağ da gerekmektedir.

Karamelli triliçe nasıl yapılır?

Enfes trileçe tarifi için hazır trileçe karameli soslar marketlerde pasta malzame satıcılarının raflarında boy gösterir ancak bu lezzetlere evimizde el yapımıyla kendimiz de ulaşabiliriz. Öncelikle yapıma trileçenin kekinden başlanmalıdır. Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılmalıdır. Sonrasında sırasıyla vanilya, un ve kabartma tozu da eklenerek kullanılacak pandispanya hamurunun bileşenleri bir araya getirilip çırpılır. Katı yağ ile yağlanmış borcama aktarılan trileçe kek kıvamı 160 derecelik fırında 25 – 30 dakika pişirilir. Pişme esnasında şerbeti hazırlamak uygun olacaktır. Bunun için gerekli malzemelerin derin bir kapta birleştirilerek iyice çırpılması gerekir. Kullanılacak şerbetin pişirilmeyecek olması daha da kolaylık sağlar. Önemli olan çok karıştırmaktır; köpük, köpük olması sağlanır. Kek piştikten sonra hamurlaşmaması adına beklemeye alınır. Trileçe keki ılınınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Bu zamanlama trileçe kekinin kıvamı açısından önemli bir püf nüktasıdır. Bu işlemden sonra kek budolabında dinlenmeye alınır. Trileçe keki buzdolabında dinlenirken de tercih edilen trileçe karameli işleme alınır. Trileçe karamelini oluşturmak çok kolay ve zahmetsizdir. Ocak üzerinde bir tavada şeker ve tereyağı karamelize olana dek pişirilir. Kıvam kahve rengi hal aldığında krema da eklenerek sos oluşturulmuş olur. Soğutularak dinlendirilmiş şerbetli trileçe kekinin üzerine boca edilen trileçe karameli iyice yayılır ve tekrar dinlenmeye alınarak malzemelerin el yordamı göz kararıyla birbiriyle kaynaşması gözlenip beklenir. Tadı damaklarda kalan lezzet hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }