{ "title": "Trileçe Keki", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Keki-18.jpg", "date": "22.01.2024 01:31:45", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Trileçe keki, son zamanların oldukça popüler tariflerinden biri olan trileçe yapımı zor gibi görünse de aslında göründüğü kadar zor değildir. Yumuşacık lezzete sahip olan trileçe küçük büyük herkesin beğenisi kazanan bir tatlıdır. Özel günlerde, çay saatlerinde servise eşlik edecek trileçe keki nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılarak yapılır yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz. Daha önce denemediğiniz bir tatlı tarifiyse bu tariften sonra vazgeçilmezleriniz arasında yer alacak.

Trileçe keki için malzemeler
Trileçe keki nasıl yapılır?

Trileçe keki için çukur bir kabın içine önce yumurtalar kırılır. Yumurtalar köpük, köpük olana kadar çırpılır. Üzerine toz şeker ve vanilya eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Toz şeker ve vanilya eklendikten sonra tahta kaşık yardımıyla eklenen malzemeler yumurtayla birleşene kadar çırpılması yeterli olur. İşlem tamamlandıktan sonra irmik, un ve kabartma tozu eklenir. Yine tahta kaşık ya da el çırpıcısıyla karıştırılır. Kabartma tozu etkinliğini kaybetmeden kekin fırına verilmesi gerekir. Bu nedenle çırpma işlemine çok dikkat edilmelidir. Trileçe tatlısının lezzetini yakalayabilmek için en önemli aşaması kek yapımıdır. Kek ne kadar lezzetli olursa tatlının lezzeti o kadar artar.

Kek hamuru hazırlandıktan sonra fırın kabı az bir tereyağı kullanılarak yağlanır. Bu aşamada kekin tepsiye yapışmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle yağlama işlemi düzgün yapılmalıdır. Yağlanan tepsiye kek dökülerek eşit şekilde yayılır. Fırın önceden 160 derecede ısıtılarak trileçe keki fırına verilir. Yaklaşık 30-35 dakika fırınlandıktan sonra keke kürdan testi uygulanarak kek fırından alınır. Üzeri için şerbeti ve karameli hazırlanarak pişen kekin üzerine dökülür ve trileçenin hazırlık aşaması tamamlanır.
" } ] }