{ "title": "Trileçe Kreması", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Kremasi-35.jpg", "date": "20.01.2024 11:02:13", "author": "İrem Buyukyilmaz Alkin", "article": [ { "article": "
Trileçe kreması; Trileçe yapımı ufak püf noktalarla birlikte oldukça basittir. Son dönemlerde severek yenilen bu tatlı hem hafif hem de leziz özellik taşıyarak Ramazan sofraları için de çok ideal bir tatlı olması tercih edilebilirliğini arttırmaktadır. Serin serin besleyici ve bir o kadar da lezzetli. Kekle yapılmasına rağmen hafif kreması sayesinde tıka basa tok karnına da yenebilen enfes bir lezzettir trileçe. Adının özelliği ise trileçeyi mutfakların kraliçesi yapan muhteşem kremasındaki bileşenin 3 sütten oluşmasıdır. Bunlar manda sütü, keçi sütü ve koyun sütüdür. Orjinalde bu üç sütle yapılan tatlıyı evde kendi imkânlarımızla inek sütüyle fakat ağzımıza layık bir lezzet yakalayarak yapıp sunacağız. Bu tatlının yapılışı üç aşamadan oluşur. Birinci aşama keki hazırlamaktır, kek pişerken trileçe kreması hazırlanır ve son olarak üzerine dökülecek sos hazır edilir. Kekin pişme kıvamı öncelik olarak çok önemlidir. Güzel olan trileçe keki lezzetli bir haz hissettirecektir. Diğer bir ayrıntı ise tabi ki trileçe kreması'dır. Trileçe kreması'nın kıvamı ve özellikle kekin üzerine koyulma zamanı da tatlının güzel ve lezzetli olmasını sağlar. Trileçeyi karamel soslu, çilek soslu, limon soslu ve bilumum tercihe göre soslarla bezeyebilir isteğe göre çeşitlendirebilirsiniz.

Trileçe keki için gerekli malzemeler
Trileçe kremasının yapımı için gerekli malzemeler
Trileçe sosu için gerekli malzemeler
Trileçe Nasıl Yapılır?

Trileçe kremasının yapımı çok kolay ve zahmetsizdir. Kremayı oluşturmak için öncelikle derin bir kaba soğuk süt koyulur, üzerine şeker ve krema da eklenerek yaklaşık 10 dakika mikser yardımıyla krema iyice köpürene kadar karıştırılır. Kremayı pişirmeye gerek yoktur. Kek de öncelikle yumurtanın beyazları ayrılıp şekerle çırpıldıktan sonra iyice köpürtülür ve yavaş yavaş yumurta sarıları eklenir. Sonrasında da diğer kek malzemeleri eklenerek köpüklü kıvam yağlanan fırın tepsisi veya borcama koyularak önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 – 25 dakika pişirilir. Kek fırından çıkınca 5 – 10 dakika dinlendirilmelidir.

Trileçe kremasının trileçe keki üzerine dökülme zamanı çok önemlidir; kek ılık krema ise soğuk olmalıdır.

Sos ise verilen malzemeler karamelize edilerek isteğe göre çeşitle meyve soslarıyla tatlandırılır ve o da 2 – 3 saat dinlendirilmiş kremalı kekin üzerine dökülerek soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }