{ "title": "Trileçe Oktay Usta", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Oktay-Usta-69.jpg", "date": "21.01.2024 17:02:53", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Trileçe Oktay Usta, Karameli ve eşsiz lezzeti ile tatlıya bambaşka bir boyut kazandıran trileçe tatlısı Oktay Ustanın elinden çok farklı lezzetler ile karşımıza çıkmaktadır. Trileçe tatlısının en önemli özelliği ise üç farklı sütten 3 farklı krema ortaya çıkmasıdır. Keçi, inek ve manda sütünden oluşan Trileçe tatlısı farklı bir yöreye ait olduğundan Oktay Ustanın inek sütü kullanması dikkatimi çekti. Bu nedenle bende sadece inek sütü olarak trileçe kremasına kullandım. Siz dilerseniz keçi sütü de kullanabilirsiniz ancak kremanın tadını ağırlaştıracağından bende sadece Oktay Ustanın tarifine sadık kalarak inek sütü kullandım. Hafif bir tatlı arayanlar için ideal olan Trileçe Oktay Usta tarifi ile daha lezzetli bir hale gelmektedir.

Trileçe Tatlısı Malzemeleri

Keki İçin Malzemeleri
Trileçe Şerbeti için
Trileçe Oktay Usta Üzeri için
Trileçe Tatlısı Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaların oda sıcaklığında ısınması ve çözülmesi için 5 dakika buzdolabından çıkartılarak dışarıda bekletilir. Böylelikle yumurtalar mikserde daha iyi köpürür. Daha sonra genişçe bir kabın içine yumurtalar ve toz şeker dökülerek mikserde iyice çırpılır. Daha sonra unu, kabartma tozu ve şekerli vanilya eklenerek iyice çırpılır. Daha sonra tatlıyı yapacağınız fırın tepsisi yağlanarak üzerine dökülür. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Bazen dakikalar pişme süresine uymayabilir. Bunun nedeni her fırının ayarı bir olmamasıdır. Bu nedenle kekin üzeri kızarınca kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.

Kreması için, ayrı bir kap içinde sütü, toz şekeri ve kremayı karıştırarak ocağın üzerine alın. Şeker eridiği zaman istenilen kıvama gelmiş demektir. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Trileçe tatlısı Oktay Ustanın trileçe için hazırlamış olduğu karameli için, toz şekeri çelik olan bir tavaya dökün. Daha kısık ateşte erimesi için ocağın altını yakın. Şeker koyulaşıp kahverengi bir renk aldığı zaman suyu ekleyin. Bu arada da karameli hızlı hızlı karıştırın. Yoksa karamel katılaşır. Su ile şeker kaynaşıp karamel oluştuğu zaman 6 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kek pişip soğuduğu zaman kürdan ile kekin her tarafını delin. Böylelikle şerbeti daha iyi çeker. Daha sonra şerbetini dökün. Daha sonra şerbetin çekmesini bir süre bekleyin. Daha sonra süt ile krem şantiyi çırpın ve kekin üzerine sürün. Daha sonra kremasını sürün. Son olarak da karamel sosunu üzerine dökün ve buzdolabında bir saat bekleterek dinleyip soğuk olarak servis edin.

" } ] }