{ "title": "Trileçe Pastası", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Pastasi-91.jpg", "date": "21.01.2024 12:06:50", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "Trileçe Pastası, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece yapımı zor görünse de püf noktasını bildikten sonra kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir pasta türüdür. Trileçe pastası balkan coğrafyasından mutfağımıza gelen ve Türk mutfağının baş pastalarından birisidir. Trileçe pastası kendi canınız istediği zaman ya da evinize bir misafiriniz geldiği zaman yapıp misafirinizi güzel bir şekilde ağırlayabileceğiniz bir pastadır. Trileçe pastası tat olarak da çok güzel bir pastadır.

Trileçe Pastası Yapılışı İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri İçin Sos
Trileçe Pastası Nasıl Yapılır?

Elinize bir kap alarak içerisine şekeri, yumurtayı koyunuz ve mikser yardımı ile iyice karışana kadar karıştırınız. Daha sonra kabın içerisine kabartma tozunu, unu, vanilyayı ekleyiniz ve bir tahta kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırınız. Daha sonra elinize bir tepsi alarak içerisini tereyağı ile yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı dökünüz ve güzelce yayınız. Daha sonra fırında 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişiriniz. Kekiniz pişerken siz şerbeti hazırlamaya başlayınız. Derin bir kâse içerisine sütü, toz şekeri, süt kremasını koyunuz ve mikser yardımıyla güzelce karıştırınız.

Daha sonra sosu hazırlamaya başlayınız. Teflon tava içerisine şekeri koyunuz ve ocağın üzerine yerleştirdikten sonra şeker esmerleşip karamelize olana kadar eritiniz. Eridikten sonra içerisine tereyağını ekleyiniz ve karıştırınız. Karıştırmaya devam ederek daha sonra süt kremasını ekleyiniz ve biraz karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan indiriniz. Kekiniz fırından çıkartıp biraz soğuduktan sonra üzerine kürdan yardımı ile şerbetini iyi çeksin diye delikler açınız. Daha sonra kekinizi dilimleyiniz. Şerbeti her tarafa eşit gelecek şekilde azar azar dökünüz. Döktükten sonra şerbeti çekmesi için ve iyice soğuması için dolapta biraz bekletiniz. Soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine dökünüz ve biraz daha buzdolabında bekletiniz. Trileçe pastası hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }