{ "title": "Trileçe Şerbeti", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Serbeti-14.jpg", "date": "20.01.2024 01:27:10", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Trileçe Şerbeti; Değerli arkadaşlar biz bayanlar eve gelen misafiri ikramsız göndermeyiz. Peki ikram olurda pasta tatlı olmazmı tabi ki en alası olmalı. Şunu unutmayalım bir pastayı ne kadar çok yaparsanız o kadar çok lezzete ulaşırsınız. Her yaptığınızda daha da güzel yaptığınızın farkına varırsınız. Kek, pohaça, börek artık hepimizin sıklıkla yaptığı tariflerden olduğu için kolaylıkla ve de ezberlediğimiz tariflerdir. Farkındalık olsun bizler içinde sizler içinde. Bu farklı tariflerden biri de trileçe tatlısıdır. Süt ağırlıklı olan bu tarif birkaç aşamada yapılır. Keki, şerbeti, karameli gibi üç aşamada yapılır. Hatta isterseniz krem şantide ekleyip daha da zengin hale getirebilirsiniz. Trileçenin şerbetini çokça soran arkadaşlar olduğundan şerbetin tarifini de tekrardan vermek için bir kez daha tarifin tamamını sizlerle paylaşayım.

Trileçe İçin Gerekli Malzemeleri
(Fırın kabını yağlamak için ise 2 yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağı)

Şerbeti için
Püf Noktası

Trileçe kekinin sünger gibi delikli ve yumuşacık olması için yumurta beyazlarını toz şekerle beraber karıştırmaya başlayın ve daha sonra diğer malzemeleri ilave edin. Un ile kabartma tozu ilave ettikten sonra sadece bir spatula ile tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Trileçe Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını birbirinden dikkatlice ayırın. Yumurtanın beyazını derin bir karıştırma kabına alarak toz şekeri ekleyin ve de mikser ile yüksek devirde iyice krema haline gelinceye kadar karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Şekeri eriyene kadar homojen olarak karışan karışıma önceden elediğimiz un, vanilya ve de kabartma tozunu ekleyelim. Kekinizin içinde hava kabarcıklarının kalması için bu aşamanın sonrasında harcımızı spatula ile alttan üstte havalandırırır gibi karıştıralım. Tercihinize göre dikdörtgen borcam ya da tepsiyi yağladıktan sonra harcımızı fırın kabımıza boşaltıp üzerine bir spatula ile düzeltmeler yapalım. Önceden ısıtmış olduğumuz 160 derecedeki fırına sürelim 45 dakika kadar pişmeye bırakalım. Piştikten sonra oda sıcaklığında ılıması için bekletelim.

Trileçe şerbetini hazırlamak trileçe tatlısının en kolay aşamasıdır. Kekimizi hazırlayıp fırına sürdüğümüzde sıra şerbeti hazırlamaya gelir. Genişçe bir kabı alıp içine sütü, süt tozunu, kremayı ve toz şekeri alıp önce güzelce homojen hala getirelim. Daha sonra daha hızlı şekilde çırpmaya devam edelim. Süt iyicene köpürene dek bu işlemi sürdürelim. Daha sonra şerbetimizi dolaba kaldıralım. Kekimiz ılıkken dilimleyerek bu şerbeti güzelce gezdirelim. Bu işlemi yaparken yavaş bir şekilde kekimizin üzerine dökelim. Bütün şerbeti çekecektir. Bunun için bekletelim. Bu bekletme işlemini buzdolabında yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Son olarak eğer karamelli yapıyorsanız karameli dökeceğiniz zaman şerbetin köpüğü kekin üzerinde fazlaca duruyosa kaşık ya da spatula ile alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }