{ "title": "Trileçe Sosu", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Sosu-56.jpg", "date": "20.01.2024 04:49:09", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Trileçe sosu, trileçe son zamanların en popüler tatlılarından biridir. Tatlının nereye ait olduğu hakkında birçok söylenti olsa da tam olarak nereye ait bir tatlı olduğu bilinmemektedir. Trileçe oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Yapım aşamasında bazı noktalara dikkat edildiğinde hazır trileçeyi aratmayacak bir lezzet ortaya çıkabilir. Trileçe sosu yapımı da oldukça kolaydır. Ancak şekeri karamelize ederken dikkat edilmelidir. Eğer yanarsa tatlıda yanık kokusu hâkim olur. Kek hazırlandıktan sonra önce hazırlanan sütlü sos kek üzerine eşit şekilde dökülür. Ardından karamel sosu eşit şekilde kek üzerine dökülerek tatlı buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Daha sonra dilimlenerek servis edilebilir.

Trileçe sosu için gerekli malzemeler

Süt sos için
Karamelli sos için
Sütlü Trileçe sosu nasıl yapılır?

Trileçe sosu için, çukur bir kabın içine süt, krema ve 4 yemek kaşığı toz şeker eklenerek mikser yardımıyla çırpılır. Toz şeker tamamen eriyene kadar işleme devam edilir. Sos köpürdükten sonra çırpma işlemi sonlandırılabilir.

Karamelli triliçe sosu nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerenin içine 3çorba kaşığı toz şeker eklenerek eritilir. Ancak eritme yani karamelize işleminde şekerin yanmamasına çok dikkat edilmelidir. Tencere orta harlı ocağa alınır. Bir kaşık yardımıyla ara ara karıştırılır. Aynı şekilde şeker yanmasın diye ocağın altı ara ara kısılır. Birkaç dakika sonra şeker eriyerek karamel rengi alacaktır. Rengi dönen ve köpüren şekerin üzerine krema eklenir. Karıştırıldıktan sonra tereyağı ilave edilerek homojen bir şekilde karıştırılmaya devam edilir.
" } ] }