{ "title": "Trileçe Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Tarifi-Oktay-Usta-23.jpg", "date": "20.01.2024 16:12:35", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Trileçe Tarifi Oktay Usta, Pasta ve tatlılar günün her saatinde, yemekten önce, yemekten sonra hiç vazgeçilmez tatlarımız olmaya devam edecektir. Bugün sizlere günümüzün çok beğenilen tatlılarından trileçeyi Oktay Usta tarifine göre yazmaya çalışacağım.

Trileçe malzemeleri
Trileçe şerbet malzemeleri
Trileçe üzeri için malzemeler
Trileçe Tarifi Oktay Usta Nasıl Yapılır?

İlk önce, bir kabın içine beş yumurtayı kırarız. Daha sonra bir su bardağı şekeri ilave ederiz ve mikserle en az on dakika, köpük, köpük beyaz bir görüntü olana kadar çırparız. Diğer malzememiz olan badem tozunu ve unu ekleriz. Daha sonra üzerine bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı dökeriz. Bir spatula yardımıyla kabarıklığını söndürmeden her tarafı iyice karışmış bir harç haline getiririz. Hazırladığımız harcı, önceden yağlayıp hazırladığımız dikdörtgen tepsiye boşaltarak, tepsiye eşit dağılması için düz bir yerde bekletiyoruz. Daha sonra, önceden ısıtılmış 160 derecelik ısıdaki fırında yaklaşık 50 dakika süreyle pişirilir.

Sos hazırlığı için, tenceremizi kısık ateşli ocağa koyarız. Bir buçuk su bardağı şekeri boşaltırız ve yavaş yavaş yakmadan karıştırmaya, kahverengi olana kadar devam ederiz. Şeker eriyip sıvı hale dönüşünce, bir su bardağı suyu ilave eder topaklanmaya meydan vermeden, iyice karıştırırız ve soğumaya bırakırız.

Şerbet hazırlığı için, dört su bardağı sütü tencereye boşaltılır, kaynama noktasında bir su bardağı şeker ilave edilir. İkisi birlikte kaynamaya başlayınca bir su bardağı kremayı ilave ederiz, kıvamını yakalayınca ateşten indiririz ve soğuması için beklemeye alırız.

Pişmiş ve soğumuş olan tatlımızın kekini, büyük kareler halinde kesiyoruz, soğuttuğumuz şerbeti her yerine gezdirerek döküyoruz ve iyice çekmesi için bir müddet bekliyoruz. Bu esnada krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlıyoruz ve trileçe tatlımızın üzerine dikkatlice sürüyoruz. Son işlem olarak karamelize edilmiş sosumuzu döküyoruz. Böylece tatlımızı tamamlamış oluyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }