{ "title": "Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.trilece.gen.tr/images/Trilece-Tatlisi-Nasil-Yapilir-59.jpg", "date": "20.01.2024 01:04:04", "author": "Sedef", "article": [ { "article": "
Triled tatlısı nasıl yapılır, Kakaolu, tahinli, çikolatalı ya da başka şekillerde yapılabilen trileçe tatlısı oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılar seven kişilerin tercih ettiği trileçe tatlısının oldukça kolay ve zevkli bir yapılışı vardır. Özel misafirleriniz için tercih edilebilecek şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. İsteğe göre değişebilen trileçe tatlısını ister kakaolu ister tahinli ister ise çikolatalı gibi farklı malzemelerden yararlanarak da yapabilirsiniz.

Trilçe tatlısı için malzemeler
Sosu için
Şerbeti için
Trileçe tatlısı nasıl hazırlanır?

Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazını ayırarak ayrı ayrı kaplara koyun. Yumurtanın beyaz kısmını kabın içerisine koyarak şekeri ilave edin. Mikser ile köpürünceye kadar çırpın. Ayırmış olduğunu yumurta sarılarını ise ayrı bir kabın içerisinde mikserden geçirin. Daha sonra yumurta ile şekeri çırpmış olduğunuz kaba önce un daha sonra ise vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Önce hafif bir şekilde karıştırın. Daha sonra ise önce yavaş yavaş sonra hızlı bir şekilde mikserden geçirin. Mikserden geçirmiş olduğunuz bu karışımı bir kaşık yardımı ile iyice çevirin. Hazırlanmış olan bu trileçeyi isteğiniz şekildeki bir borcama dökün. Trileçe dilimlerinizin daha güzel görünmesi için kare ya da dikdörtgen şeklinde bir borcam tercih edin. Daha sonra trileçeyi önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine yerleştirin. 45- 50 dakika süren pişirme işleminden sonra trileçeyi fırından çıkarın. Ilık olan şerbeti dilimlenmiş trileçenin üzerine dökün. Dilimlemek ya da trileçenin üzerine bir kürdan ya da çatal yardımı ile küçük delikler açmak şerbetin daha güzel çekmesini sağlar.

Trileçe tatlısı nasıl yapılır diye soranlara üzerine şerbeti döküldükten sonra triliçe artık servise hazırdır şeklinde cevap verilebilir. İsterseniz de trileçe tatlısının üzerine Şam fıstığı, krema harcı, frambuaz ya da isteğe bağlı diğer meyveler ile süsleyip soğuk serviste bulunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }