- 6 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 paket krema,
- 50 gr. Tereyağı,
Evde trileçe nasıl yapılır?
Evde trileçe yapımı son derece kolaydır. Önce kekini hazırlayalım. Yumurtanın sarısıyla beyazlarının ayrılması gerekir. Bu işlem gerçekleştirilirken yumurta beyazının içine yumurta satısından bir parça bile kaçmaması çok önemlidir. Yaklaşık 2 dakika boyunca yumurta beyazını mikser yardımıyla içine bir miktar tuz atarak çırpın. Daha sonra köpürmeye başladığında toz şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edin. Çırpmaya kar beyaz halini alıp kap ters çevrildiğinde yumurta dökülmeyecek kıvama gelene kadar devam edilmesi gerekir.
Karşımın içine yumurta sarısını ekleyip 1 dakika çırpın. En son olarak un, kabarma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden dışarıdan içeriye karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş kare borcama dökün. Kapağını açmadan 45 dakika boyunca yaklaşık 160 derece fırında pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açın ve 5 dakika içinde tutun.
Şurubu için soğuk süt, toz şekeri karıştırarak erimesini sağlayın. İçine 2 paket krema ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Sütlü şerbet hazır.
Karamel için şekeri tencereye dökün. Kısık ateşe koyun ve karıştırarak rengi dönünceye kadar pişirin. Daha sonra tereyağını ilave edip karıştırın. Tere yağ eridiğinde kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Ocakta bir süre kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan indirin. Soğuması için bir kenara alın.
Keki soğuduktan yağlı kâğıttan alıp tepsiye ters olarak koyun. Kürdan batırarak keke delikler açın. Soğuk kekin üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün. Yaklaşık 4 saat dinlendikten sonra karamel sosunu üzerine eşit şekilde dökün. Daha sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin. Ancak evde trileçe yapımını denediğinizde bir gece bekletirseniz daha lezzetli olur. Şimdiden herkese afiyet olsun.