- 8 adet yumurta (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 adet kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 12 yemek kaşığı elenmiş un
Sosu için
- 500 ml soğuk süt
- 5 su bardağı ılık süt
- 250 gram süt tozu
Karameli için
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 küçük paket krema
Gerçek Trileçe Nasıl Yapılır?
Öncelikle oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını derin bir kâseye kırarak üzerine toz şekeri döküp mikser ile çırpmaya başlayın. İyice kabarmaya başladıktan sonra ayrı bir kap içinde yumurta sarılarını çırparak içine unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekledikten sonra iyice çırpın. Daha sonra yumurta akı ile birleştirerek köpüğü kaybolmadan hafifçe harmanlayın. Daha sonra yağlanmış ve unladığınız fırın tepsisine dökerek 200 derecelik bir fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Gerçek trileçe keki sütten hazırlandığı için piştiğini anlaması çok zordur.
Bu nedenle 20 dakikadan sonra ara ara fırının kapağını açarak kürdan batırıp kontrol edin.
Sosu için, derin bir kaba sütleri ve süt tozunu koyup iyice çırpın. Daha sonra köpürene kadar çırpmaya devam edin.
Karameli için, teflon tavaya toz şeker dökerek rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra içine margarini veya tereyağını koyup karıştırın. Ardından kremayı koyarak katılaşmaması için hızlıca çırpın. Daha sonra kekin her tarafını kürdan ile delerek sosun çekmesini sağlayın. Daha sonra üzerine sosunu dökün. Ardından karamelini dökerek buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek soğuk olarak servis edin.