İrmikli Trileçe
İrmikli trileçe, Trileçe tatlısı irmikli ya da irmiksiz olarak yapılabilir. Bu durum tamamen kişiye kalmıştır. Her ikisi de oldukça güzel ve lezzetli olur. Ayrıca istenilen soslarda da hazırlanabilir. İster frambuaz ister karamel ister limonlu olarak hazırlanabilir.
İrmikli trileçe için kullanılan malzemeler- 5 tane yumurta
- 1.
5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
İrmikli trileçe şerbeti için- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı süt tozu
- 2 paket krema
İrmikli trileçe nasıl yapılır?
Elinize almış olduğunuz derin bir kap içerisine yumurtaların beyazını ve sarısını ayırarak kırın. Yumurtaların beyazı ile sarısını ayrı ayrı kaplarda mikserde çırpın. Yumurtanın beyazı ile şekeri iyice karıştırın. Köpükleninceye kadar iyice mikserden geçirin. Daha sonra ise içerisine sıvı yağı ilave edin ve iyice çırpın. Daha sonra kabın içerisine ayrı ayrı önce irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Daha sonra önce siz malzemeleri bir karıştırın. Ondan sonra ise mikserden iyice geçirin.
Hazırlamış olduğunuz kek karışımını yağlanmış olan tepsinize ya da borcama dökün. Önceden ısıtılmış olan fırının içerisine irmikli trileçeyi yerleştirin. Yaklaşık 45- 50 dakika pişmesini bekleyin. Pişen irmikli trileçe önce dilimleyin ya da kürdan ile küçük delikler açın.
Çünkü bu dilimler ve delikler yardımı ile şerbet kekin içerisine işleyerek daha tatlı olması sağlanır. Önceden hazırlamış olduğunuz tatlının şerbetini ılık ılık harcın içerisine ilave edin. Akdi takdirde irmikli trileçenin bozulmasına neden olabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 15:01:28
İrmikli Trileçe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|