- 1.
5 su bardağı şeker
- 5 tane yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Şerbeti için ise
- 1 kilo süt
- 500 gr (Yarım kilo) süt kreması
- Yarım su bardağı şeker
- 150 gr süt tozu
Kakaolu Trileçe Üzeri için
- İsteğe bağlı olarak çikolata jölesi
- İsteğe bağlı olarak 6- 7 yemek kaşığı çikolata
- Şam fıstığı
- Muz, kivi ve çilek gibi meyveler kullanabilirsiniz.
Kakaolu trileçe nasıl yapılır?
Kakaolu trileçeye başlamadan önce derin bir kap alın. İçerisine yumurtaları beyaz ve sarıyı ayırarak kırın. Daha sonra ise üzerine şekeri ilave edin. İyice yumurta ile şeker köpürünceye kadar mikserde çırpın. Yavaş yavaş diğer kapta çırpmış olduğunuz yumurta sarısını ilave edin.
Başka bir kapta hazırlamış olduğunuz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyarak karıştırın. Ayrı kaplarda bulunan bu malzemeleri bir araya getirerek iyice karıştırın ve mikserden geçirin. Daha sonra ise hazırlanan kek karışımını önceden yağlanmış tepsiye ya da borcama ekleyin.
Daha önceden 160° derecede ısıtılmış fırına kakaolu trileçeyi yerleştirin. Fakat pişme süresi zarfındayken asla fırının kapağı açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin kabarmasına engel olabilir.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz şerbet karışımı kakaolu trileçenin üzerine dökün. Şerbetin iyice kekin içerisine çekmesini bekleyin. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz kakaolu çikolatalı soslu şerbetli kakaolu trileçenin üzerine sürün. İki üç saat kakaolu trileçenin dinlenmesini bekleyin ve isteğe bağlı olarak süsleyerek ikram edebilirsiniz.