Kevserin Mutfağı Trileçe

Kevserin mutfağı trileçe, yapımı oldukça kolaydır. Son yıllarda severek yenilen bu tatlı özellikle Ramazan sofraları için çok idealdir. Kekle yapılmış olsa da tok karnına yenilebilen oldukça hafif bir lezzet olan trileçe bir Boşnak tatlısıdır. Orijinal olarak yapılan trileçenin içinde üç çeşit süt kullanılır. Trileçe daha çok manda sütü kullanılarak yapılsa da inek sütüyle de gayet lezzetli olur.
Bu tatlının yapımı birkaç aşamadan oluşsa da sizi korkutmasın Özellikle keki hazırlarken dikkat etmek gerekir. Keki güzel olan bir trileçe lezzetli olacaktır. Trileçeyi karamel sos yerine çilekli sos, frambuazlı sos kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Kevserin mutfağı trileçe yapımı için gerekli malzemeler

  • 5 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,

Şerbeti için

  • 3 su bardağı soğuk süt,
  • 2 paket küçük krema,
  • 1 su bardağı süt tozu,

Karameli için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker, (Mümkünse esmer şeker kullanın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket krema,
  • 1/2 su bardağı süt.
Kevserin mutfağı trileçe Nasıl Yapılır?

Trileçenin yapımına en önemli kısım olan kekten başlamak gerekir. Bunun için yumurtanın beyazlarıyla sarısı ayırın. Beyaz kısmında bir parça bile sarı olmaması çok önemlidir. Yumurtanın beyazını şeker ve tuz da katarak mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
Daha sonra sarısını da ayrı kapta çırparak diğer karışımla birleştirin. Tekrar çırpmaya devam edin. Bu karışıma un, kabartma tozu ve b-vanilyayı da ilave ederek spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden hafif karıştırın. Yaklaşık 22 cm genişliğindeki bir borcamı tereyağıyla iyice yağlayın. Kek harcını içerisine boşaltın. Daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.

Pişen kek soğuduktan sonra bir kâsenin içine soğuk sütü ve süt tozunu köpürene kadar karıştırın. Daha sonra kremayı da ilave ederek yaklaşık 2 dakika daha çırpın. Şerbeti pişirmeden kullanmak gerekir. Şerbeti soğuyan kekin üzerine gezdirin. Köpüklerini üzerinden alarak atın. Daha sonra birkaç saat boyunca dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Trileçenin karameli için şekeri ve tereyağını bir tencereye alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Rengi karamel olup sıvı hale gelince üzerine süt ve kremayı ekleyip hızla karıştırın. Koyu bir kıvam hale gelene kadar karameli pişirin. Daha sonra ocaktan indirin. Şerbetini çeken trileçenin üzerine karameli her yere eşit olacak şekilde gezdirin. Tekrar buzdolabına alarak dinlendirin. Bir gün bekleterek ya da birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.

21.01.2024 13:53:20
Kevserin Mutfağı Trileçe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kevserin Mutfağı Trileçe Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kevserin Mutfağı Trileçe"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Trileçe

İrmikli trileçe, Trileçe tatlısı irmikli ya da irmiksiz olarak yapılabilir. Bu durum tamamen kişiye kalmıştır. Her ikisi de oldukça güzel ve lezzetli olur. A...
Devamını Oku

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe; Trileçe bir Arnavut tatlısıdır. Sütlü tatlılar içerisinde yer alır. Bu yüzden diyette tercih edilebilir. Diyette 1 bardak süt ve porsiyon...
Devamını Oku

Trileçe Tarifi Oktay Usta

Trileçe Tarifi Oktay Usta, Pasta ve tatlılar günün her saatinde, yemekten önce, yemekten sonra hiç vazgeçilmez tatlarımız olmaya devam edecektir. Bugün sizle...
Devamını Oku

Karamel Soslu Trileçe

Karamel soslu trileçe, Arnavut tatlısı olarak bilinen trileçe, Balkanlarda yapılan bir tatlıdır. İspanya'da "tres leches" anlamı "üç süt" olarak adandırılan ...
Devamını Oku

Yalancı Trileçe

Yalancı trileçe, tarifi oldukça kolay lezzetli ve hemen yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Kullanılan tüm malzemeler herkesin evinde kolaylıkla ve her...
Devamını Oku

Trileçe Pastası

Trileçe Pastası, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece yapımı zor görünse de püf noktasını bildikten sonra kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir pasta türüdü...
Devamını Oku

Gerçek Trileçe

Gerçek Trileçe, Arnavut Mutfağının geleneksel lezzeti olan gerçek trileçe karameli ve hoş aroması ile yiyenleri büyülüyor. Özenle hazırlanan gerçek...
Devamını Oku

Krem Şantili Trileçe

Krem Şantili Trileçe; Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere birçok trileçe tarifi vardır. Bunların hepsini sizlerle paylaşacağım. İlk olarak Krem şantili tarif...
Devamını Oku

Arnavut Trileçe Tatlısı

Arnavut trileçe tatlısı, Bir çoğumuz yeni tatlar, yeni lezzetler tatmayı veya hazırlamayı çok severiz. Gerek misafirlerimize gerekse sevdiklerimize her ...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır

Triled tatlısı nasıl yapılır, Kakaolu, tahinli, çikolatalı ya da başka şekillerde yapılabilen trileçe tatlısı oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Öz...
Devamını Oku

Arnavut Tatlısı Trileçe

Arnavut Tatlısı Trileçe Arnavutluk'tan mutfağımıza teşrif eden Arnavutların en meşhur tatlılarından biri olan Trileçe artık Türk mutfaklarını da süsleme...
Devamını Oku

Pratik Trileçe

Pratik trileçe, bu tatlı oldukça sevilen tatlı tariflerinden biridir. Anayurdu Arnavut olarak bilinen bir tatlıdır. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da emekleri...
Devamını Oku

Evde Trileçe Yapımı

Evde trileçe yapımı; çoğu kimseye zor gibi gelse de aslında son derece kolaydır. Trileçe Türk mutfağına ait bir lezzet değildir. Fakat son yıllarda sofr...
Devamını Oku

Ardanın Mutfağı Trileçe

Ardanın mutfağı trileçe; Son yıllarda Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen bir Boşnak tatlısıdır. Bu tatlı kek gibi bir görüntüye sahiptir. Fakat şerbet olar...
Devamını Oku

Vişneli Trileçe

Vişneli trileçe; Türk mutfağı tatlı çeşitleri yönünden oldukça zengindir. Buna rağmen bir çoğumuz değişik tatlılar arayışına gireriz. Benim gibi değişik lezz...
Devamını Oku

Trileçe Oktay Usta

Trileçe Oktay Usta, Karameli ve eşsiz lezzeti ile tatlıya bambaşka bir boyut kazandıran trileçe tatlısı Oktay Ustanın elinden çok farklı lezzetler ile karşım...
Devamını Oku

Kakaolu Trileçe

Kakaolu trileçe, Çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz trileçe tatlılarından şimdi de kakaolu trileçeyi hazırlayacağız. Kokulu trileçe de diğer trileçe tar...
Devamını Oku

Orman Meyveli Trileçe

Orman Meyveli Triliçe, Triliçe tatlısı enfes bir tatlı tarifidir. Balkanlardan gelen bu enfes tatlının kökeni Arnavutluktur. Triliçe tatlısı 1950 senesinin o...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan mutfağının en lezzetli tatlıları arasındadır. Ülkemizde son yıllarda severek tüketilen trileçe tatlısının lezzeti de bir başka güzel....
Devamını Oku

Trileçe Frambuazlı

Trileçe frambuazlı tatlının yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Aynı zamanda sütlü tatlı olduğu için oldukça hafif bir tatlıdır. Çocuklarınızın büyük bir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Trileçe Oktay Usta
Kakaolu Trileçe
Orman Meyveli Trileçe
Trileçe Tatlısı
Trileçe Frambuazlı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024