İlk olarak kekini hazırlamak için, yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine su ve vanilya ilave edip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Kabartma tozu ve unu da ekleyip hamurun havası inmeden yavaş bir durumda karıştırmaya devam edin. Margarinle yağlanmış dikdörtgen bir kaba yayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak adına kürdan batırıp kontrol edilebilir. Kek piştikten sonra da süt şerbetini hazırlamaya başlayın. Şerbet için yapılacak şeyler sırasıyla şöyle olacak; 2 paket krema, süt ve şekeri tencereye koyup şeker bütünüyle eriyinceye kadar ısıtın.
Şeker eriyince ılıkken ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık olan kekin üzerine dökün. 2 paket hazır meyve sosunu paketin üzerinde tarif edilen şekilde pişirip soğuyunca tatlının üzerine yayın. Ayrılan kremaya pudra şekerini ilave edip mikserle çırpılır. Kremayı pasta torbasına koyup, en ince başıyla ince ince şeritler yapalım sonra kürdanla istendiği gibi şekil verilir.