Trileçe Hamuru

Trileçe hamuru; Trileçe son zamanlarda özellikle geçtiğimiz Ramazan aylarında hafifliği, besleyiciliği ve ferahlatıcılığıyla ülkemizde de revaçta olan bir tatlımız oldu çıktı. Oluşum hikayesi ise atalarımızın ikamet ettiği Balkan esintileri taşır; ilk yapım amacı ise bayat ekmekleri değerlendirmektir. Günümüze bu ulvi amacın güzellikleriyle uzanır.
Öncelikle bayat ekmeklerin üzerine şekerli su dökülerek tatlı kıvamı aldırılan tatlı, zamanla gelişerek sostu kremaydı derken Trileçe çıkar ortaya. Türk mutfağına da hızlı bir giriş yapan Trileçe büyük küçük herkes tarafından sıkça tercih edilen bir aparatiftir.

Triliçe yapımı için gerekli malzemeler


Hamuru için gerekli malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu

Sosu için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
Sos için, tüm malzemeler bir kapta çırpılarak kıvam oluşturulur ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Karameli için gerekli malzemeler
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Margarin)
  • 1 paket krema
Triliçe nasıl yapılır?

Triliçe hamuru nasıl yapılır?

İyi tutması ve fosur fosur bir kıvamda olması için yumurtalar tek tek kırıldıkça çırpılmalı ve uzun süreli çırpmalar söz konusu olmalıdır.
Şeker ilave edildikçe de uzun süreli şeker iyice eriyip yumurtalı kıvam köpürünceye kadar devam edilmelidir. Başka bir kapta un (Elenirse kabarmada etkisi iyi sonuç verir), irmik, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya iyice karıştırılır. İki kaptaki karışımlar ayrı ayrı iyice karıştırıldıktan sonra birleştirilerek bu sefer de beraberce iyice köpürünceye kadar karıştırılır. Hamurundaki püf nokta kıvamın çok iyi karıştırılmasıdır. İyi karıştırıldığından emin olunduğu zaman fırın tepsisi veya istenilen kalıba dökülerek fırına koyulmak üzere hazırlanmalı. Hamurun kıvamı istenilen düzeyde olması için fırın önceden ısıtılmalı; 160 derece olan fırın ısısında yaklaşık 40 – 50 dakika pişirilmesi uygunluk göstermektedir.

Triliçe karamalinin yapılışı; Şeker tava yardımıyla ocak ateşinde karamelize edilir. Bu işlem biraz zaman alabilir, koyulaşıp karamel rengini aldığında tava ocaktan alınır tereyağı (Tercihe göre margarin de olabilir) ve krema eklenerek nefis karamel sos oluşturulmak üzere iyice karıştırılır.

Hazırlanan Trileçe hamuru pişirilip soğuyunca tepsi içerisinde üzerine önce soğuyan sosu daha sonra soğuyan karameli eklenir. Yeterince soğuyunca ve malzemeler birbirine katışınca triliçe afiyetle yenir.
20.01.2024 02:31:57
Trileçe Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Trileçe Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Trileçe Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe; Trileçe bir Arnavut tatlısıdır. Sütlü tatlılar içerisinde yer alır. Bu yüzden diyette tercih edilebilir. Diyette 1 bardak süt ve porsiyon...
Devamını Oku

Trileçe Tarifi Oktay Usta

Trileçe Tarifi Oktay Usta, Pasta ve tatlılar günün her saatinde, yemekten önce, yemekten sonra hiç vazgeçilmez tatlarımız olmaya devam edecektir. Bugün sizle...
Devamını Oku

Karamel Soslu Trileçe

Karamel soslu trileçe, Arnavut tatlısı olarak bilinen trileçe, Balkanlarda yapılan bir tatlıdır. İspanya'da "tres leches" anlamı "üç süt" olarak adandırılan ...
Devamını Oku

Yalancı Trileçe

Yalancı trileçe, tarifi oldukça kolay lezzetli ve hemen yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Kullanılan tüm malzemeler herkesin evinde kolaylıkla ve her...
Devamını Oku

Trileçe Pastası

Trileçe Pastası, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece yapımı zor görünse de püf noktasını bildikten sonra kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir pasta türüdü...
Devamını Oku

Gerçek Trileçe

Gerçek Trileçe, Arnavut Mutfağının geleneksel lezzeti olan gerçek trileçe karameli ve hoş aroması ile yiyenleri büyülüyor. Özenle hazırlanan gerçek...
Devamını Oku

Krem Şantili Trileçe

Krem Şantili Trileçe; Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere birçok trileçe tarifi vardır. Bunların hepsini sizlerle paylaşacağım. İlk olarak Krem şantili tarif...
Devamını Oku

Arnavut Trileçe Tatlısı

Arnavut trileçe tatlısı, Bir çoğumuz yeni tatlar, yeni lezzetler tatmayı veya hazırlamayı çok severiz. Gerek misafirlerimize gerekse sevdiklerimize her ...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır

Triled tatlısı nasıl yapılır, Kakaolu, tahinli, çikolatalı ya da başka şekillerde yapılabilen trileçe tatlısı oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Öz...
Devamını Oku

Arnavut Tatlısı Trileçe

Arnavut Tatlısı Trileçe Arnavutluk'tan mutfağımıza teşrif eden Arnavutların en meşhur tatlılarından biri olan Trileçe artık Türk mutfaklarını da süsleme...
Devamını Oku

Pratik Trileçe

Pratik trileçe, bu tatlı oldukça sevilen tatlı tariflerinden biridir. Anayurdu Arnavut olarak bilinen bir tatlıdır. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da emekleri...
Devamını Oku

Evde Trileçe Yapımı

Evde trileçe yapımı; çoğu kimseye zor gibi gelse de aslında son derece kolaydır. Trileçe Türk mutfağına ait bir lezzet değildir. Fakat son yıllarda sofr...
Devamını Oku

Ardanın Mutfağı Trileçe

Ardanın mutfağı trileçe; Son yıllarda Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen bir Boşnak tatlısıdır. Bu tatlı kek gibi bir görüntüye sahiptir. Fakat şerbet olar...
Devamını Oku

Kevserin Mutfağı Trileçe

Kevserin mutfağı trileçe, yapımı oldukça kolaydır. Son yıllarda severek yenilen bu tatlı özellikle Ramazan sofraları için çok idealdir. Kekle yapılmış o...
Devamını Oku

Vişneli Trileçe

Vişneli trileçe; Türk mutfağı tatlı çeşitleri yönünden oldukça zengindir. Buna rağmen bir çoğumuz değişik tatlılar arayışına gireriz. Benim gibi değişik lezz...
Devamını Oku

Trileçe Oktay Usta

Trileçe Oktay Usta, Karameli ve eşsiz lezzeti ile tatlıya bambaşka bir boyut kazandıran trileçe tatlısı Oktay Ustanın elinden çok farklı lezzetler ile karşım...
Devamını Oku

Kakaolu Trileçe

Kakaolu trileçe, Çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz trileçe tatlılarından şimdi de kakaolu trileçeyi hazırlayacağız. Kokulu trileçe de diğer trileçe tar...
Devamını Oku

Orman Meyveli Trileçe

Orman Meyveli Triliçe, Triliçe tatlısı enfes bir tatlı tarifidir. Balkanlardan gelen bu enfes tatlının kökeni Arnavutluktur. Triliçe tatlısı 1950 senesinin o...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan mutfağının en lezzetli tatlıları arasındadır. Ülkemizde son yıllarda severek tüketilen trileçe tatlısının lezzeti de bir başka güzel....
Devamını Oku

Trileçe Frambuazlı

Trileçe frambuazlı tatlının yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Aynı zamanda sütlü tatlı olduğu için oldukça hafif bir tatlıdır. Çocuklarınızın büyük bir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Trileçe Oktay Usta
Kakaolu Trileçe
Orman Meyveli Trileçe
Trileçe Tatlısı
Trileçe Frambuazlı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024