Trileçe Hamuru

Trileçe Hamuru

Trileçe hamuru; Trileçe son zamanlarda özellikle geçtiğimiz Ramazan aylarında hafifliği, besleyiciliği ve ferahlatıcılığıyla ülkemizde de revaçta olan bir tatlımız oldu çıktı. Oluşum hikayesi ise atalarımızın ikamet ettiği Balkan esintileri taşır; ilk yapım amacı ise bayat ekmekleri değerlendirmektir. Günümüze bu ulvi amacın güzellikleriyle uzanır. Öncelikle bayat ekmeklerin üzerine şekerli su dökülerek tatlı kıvamı aldırılan tatlı, zamanla gelişerek sostu kremaydı derken Trileçe çıkar ortaya. Türk mutfağına da hızlı bir giriş yapan Trileçe büyük küçük herkes tarafından sıkça tercih edilen bir aparatiftir.

Triliçe yapımı için gerekli malzemeler

Hamuru için gerekli malzemeler;

  • 5 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu
Sosu için gerekli malzemeler;
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 2 yemek kaşığı süt tozu

Sos için, tüm malzemeler bir kapta çırpılarak kıvam oluşturulur ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Karameli için gerekli malzemeler;

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tere yağ ( margarin )
  • 1 paket krema

Triliçenin yapılışı

Triliçe hamurunun yapılışı; iyi tutması ve fosur fosur bir kıvamda olması için yumurtalar tek tek kırıldıkça çırpılmalı ve uzun süreli çırpmalar söz konusu olmalıdır. Şeker ilave edildikçe de uzun süreli şeker iyice eriyip yumurtalı kıvam köpürünceye kadar devam edilmelidir. Başka bir kapta un ( elenirse kabarmada etkisi iyi sonuç verir ), irmik, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya iyice karıştırılır.İki kaptaki karışımlar ayrı ayrı iyice karıştırıldıktan sonra birleştirilerek bu sefer de beraberce iyice köpürünceye kadar karıştırılır. Hamurundaki püf nokta kıvamın çok iyi karıştırılmasıdır. İyi karıştırıldığından emin olunduğu zaman fırın tepsisi veya istenilen kalıba dökülerek fırına koyulmak üzere hazırlanmalı.Hamurun kıvamı istenilen düzeyde olması için fırın önceden ısıtılmalı; 160 derece olan fırın ısısında yaklaşık 40 – 50 dakika pişirilmesi uygunluk göstermektedir.

Triliçe karamalinin yapılışı; Şeker tava yardımıyla ocak ateşinde karamelize edilir. Bu işlem biraz zaman alabilir, koyulaşıp karamel rengini aldığında tava ocaktan alınır tere yağ ( tercihe göre margarin de olabilir ) ve krema eklenerek nefis karamel sos oluşturulmak üzere iyice karıştırılır.

Hazırlanan Trileçe hamuru pişirilip soğuyunca tepsi içerisinde üzerine önce soğuyan sosu daha sonra soğuyan karameli eklenir.Yeterince soğuyunca ve malzemeler birbirine katışınca triliçe afiyetle yenir.

Son Güncelleme : 26.11.2018 09:56:25
Trileçe Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Trileçe Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Trileçe Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır
Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır
Triled tatlısı nasıl yapılır, Kakaolu, tahinli, çikolatalı yada başka şekillerde yapılabilen trileçe tatlısı oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılar seven kişilerin tercih ettiği trileçe tatlısının oldukça kolay ve zevkli ...
Arnavut Tatlısı Trileçe
Arnavut Tatlısı Trileçe
Arnavut Tatlısı Trileçe Arnavutluk’ tan mutfağımıza teşrif eden Arnavutların en meşhur tatlılarından biri olan Trileçe artık Türk mutfaklarını da süslemekte ve vazgeçilmez lezzetler arasına girmektedir. Trileçe kelime anlamı olarak 3’lü bir oluşum...
Pratik Trileçe
Pratik Trileçe
Pratik trileçe, bu tatlı oldukça sevilen tatlı tariflerinden biridir. Anayurdu Arnavut olarak bilinen bir tatlıdır. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da emeklerinize değecek lezzette bir tatlı tarifidir. Çok sevilen bu tatlı artık çokta göz önünde olan b...
Evde Trileçe Yapımı
Evde Trileçe Yapımı
Evde trileçe yapımı; çoğu kimseye zor gibi gelse de aslında son derece kolaydır. Trileçe Türk mutfağına ait bir lezzet değildir. Fakat son yıllarda sofralarımızı şenlendirmektedir. Özellikle davet sofraları ve Ramazan yemekleri için farklı lezzetler ...
Ardanın Mutfağı Trileçe
Ardanın Mutfağı Trileçe
Ardanın mutfağı trileçe; Son yıllarda Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen bir Boşnak tatlısıdır. Bu tatlı kek gibi bir görüntüye sahiptir. Fakat şerbet olarak süt kullanılan bu tatlı yenirken kişileri şaşkınlığa uğratır. İçerisinde yoğun süt ve krem...
Kevserin Mutfağı Trileçe
Kevserin Mutfağı Trileçe
Kevserin mutfağı trileçe, yapımı oldukça kolaydır. Son yıllarda severek yenilen bu tatlı özellikle Ramazan sofraları için çok idealdir. Kekle yapılmış olsa da tok karnına yenilebilen oldukça hafif bir lezzet olan trileçe bir Boşnak tatlısıdır. Orjina...
Vişneli Trileçe
Vişneli Trileçe
Vişneli trileçe; Türk mutfağı tatlı çeşitleri yönünden oldukça zengindir. Buna rağmen bir çoğumuz değişik tatlılar arayışına gireriz. Benim gibi değişik lezzetler tatmayı ve hazırlamayı sevenler için vişneli trileçe biçilmiş kaftandır. Deneyen herkes...
Trileçe Oktay Usta
Trileçe Oktay Usta
Trileçe Oktay Usta, Karameli ve eşsiz lezzeti ile tatlıya bambaşka bir boyut kazandıran trileçe tatlısı Oktay Ustanın elinden çok farklı lezzetler ile karşımıza çıkmaktadır. Trileçe tatlısının en önemli özelliği ise, üç farklı sütten 3 farklı krema o...
Kakaolu Trileçe
Kakaolu Trileçe
Kakaolu trileçe, Çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz trileçe tatlılarından şimdi de kakaolu trileçeyi hazırlayacağız. Kokulu trileçe de diğer trileçe tariflerinden pek farklı olmamakla beraber bazı değişiklikler içerir. Şimdi sizlerle birlikte ka...
Orman Meyveli Trileçe
Orman Meyveli Trileçe
Orman Meyveli Triliçe, Triliçe tatlısı enfes bir tatlı tarifidir. Balkanlardan gelen bu enfes tatlının kökeni Arnavutluktur. Triliçe tatlısı 1950 senesinin ortasında Nikaragua'da, Meksikada ve Guatamalada oldukça sık yapılan bir tatlıdır. Güzel ülkem...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan mutfağının en lezzetli tatlıları arasındadır. Ülkemizde son yıllarda severek tüketilen trileçe tatlısının lezzeti de bir başka güzel. Bugüne kadar tatlıyı hiç denemediyseniz, vereceğimiz tarif iyi bir fırsat olacak. Trileçe ta...
Trileçe Frambuazlı
Trileçe Frambuazlı
Trileçe frambuazlı tatlının yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Aynı zamanda sütlü tatlı olduğu için oldukça hafif bir tatlıdır. Çocuklarınızın büyük bir iştahla ve severek yiyebileceği çok özel bir tatlıdır. Trileçe tatlısı frambuazın dışında karamel...

 

Trileçe Nasıl Yapılır
Karamelli Trileçe
Trileçe Çilekli
Trileçe Çeşitleri
Trileçe Sosu
Çilekli Trileçe
Trileçe Hamuru
Meyve Soslu Trileçe
Çikolatalı Trileçe
İrmikli Trileçe
Frambuazlı Trileçe
Trileçe Tarifi Oktay Usta
Karamel Soslu Trileçe
Yalancı Trileçe
Trileçe Pastası
Gerçek Trileçe
Krem Şantili Trileçe
Arnavut Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır
Arnavut Tatlısı Trileçe
Pratik Trileçe
Evde Trileçe Yapımı
Ardanın Mutfağı Trileçe
Kevserin Mutfağı Trileçe
Vişneli Trileçe
Trileçe Oktay Usta
Kakaolu Trileçe
Orman Meyveli Trileçe
Trileçe Tatlısı
Trileçe Frambuazlı
Popüler İçerik
Karamel Soslu Trileçe
Karamel Soslu Trileçe
Karamel soslu trileçe, Arnavut tatlısı olarak bilinen trileçe, Balkanlarda yapılan bir tatlıdır. İspanya'da "tres leches" anlamı "üç süt" olarak adand...
Yalancı Trileçe
Yalancı Trileçe
Yalancı trileçe, tarifi oldukça kolay lezzetli ve hemen yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Kullanılan tüm malzemeler herkesin evinde kolaylıkla ve h...
Trileçe Pastası
Trileçe Pastası
Trileçe Pastası, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece yapımı zor görünse de püf noktasını bildikten sonra kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir pasta...
Gerçek Trileçe
Gerçek Trileçe
Gerçek Trileçe, Arnavut Mutfağının geleneksel lezzeti olan gerçek trileçe karameli ve hoş aroması ile yiyenleri büyülüyor. Özenle hazırlanan gerçek tr...
Krem Şantili Trileçe
Krem Şantili Trileçe
Krem Şantili Trileçe; Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere birçok trileçe tarifi vardır. Bunların hepsini sizlerle paylaşacağım. İlk olarak Krem şanti...
Arnavut Trileçe Tatlısı
Arnavut Trileçe Tatlısı
Arnavut trileçe tatlısı, Bir çoğumuz yeni tatlar, yeni lezzetler tatmayı veya hazırlamayı çok severiz. Gerek misafirlerimize gerekse sevdiklerimize he...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Trileçe Oktay Usta
Kakaolu Trileçe
Orman Meyveli Trileçe
Trileçe Tatlısı
Trileçe Frambuazlı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019